Om Solstrålen

Hvem er vi?

Solstrålen Thy er en frivillig forening, der har til formål at drive et alkohol – og stoffrit værested for socialt udsatte borgere, der har en afhængighedsproblematik i f.h.t. alkohol og/eller stoffer. Værestedet drives udelukkende ved frivilligt arbejde

Brugerne af værestedet deltager aktivt og bidrager til at få aktiviteterne sat i gang.

Værestedet fungerer som et tilbud om samvær, aktiviteter og støttende netværk, som vil bidrage til at gøre det muligt for målgruppen at leve et liv uden brug af rusmidler. Socialt udsatte borgere, der lige er stoppet med et årelangt misbrug af alkohol eller stoffer har meget brug for et nyt, og især ikke – misbrugende, netværk. Målgruppen er socialt udsatte borgere, der har en afhængigheds problematik samt evt. hjemmeboende børn der oplever sociale problemer og vil have gavn af positive rollemodeller og positivt samvær med forælder.

Her kommer Solstrålen ind i billedet som et sted hvor man kan møde andre mennesker i samme situation og få en god snak, et måltid mad og et kop kaffe m.m.

Formålet er desuden at mindske ensomhed, øge social inklusion og sundhed, udgøre efterværn samt give råd, vejledning, støtte og omsorg.

Solstrålen tilbyder forskellige aktiviteter tilpasset målgruppen. Vi tager ud og spiller petanque, stigegolf og andre udendørs spil. Vi bestræber os på at der indgår noget fysisk aktivitet så som cykelture, deltagelse i Landsforeningen af væresteders sportsaktiviteter. Vi har været på fisketure og shelterture. I vinterperioden brætspil mm.

Derudover tilbyder Solstrålen foredrag omkring misbrug til skoler, konfirmander, uddannelsessteder og andre interesserede. Vi tilbyder også samtalegrupper for pårørende til misbrugere.

Støt vores arbejde

Ønsker du at støtte vores arbejde, kan du gøre det, ved at blive passiv støtte-medlem, pris kr. 150 pr. år, enten indbetalt på reg.nr. 9090 og kontonr. 0003146987 eller via MobilePay 12299

Vi, der er med her, arbejder alle frivilligt, så alle de penge der kommer ind, vil blive brugt på aktiviteterne her i Solstrålen Thy.

Vi fungerer som et efterværn, for tidligere misbrugere, og vi er nu også i gang med forebyggelse på misbrugsområdet.